Chicken fried rice
Share
Ingrediënten (voor 5 porties)
- Basmati rijst 280gr (ongekookt)
- Kipfilet 800gr
- Mexico melange (diepvries) 300gr
- Eieren 8 stuks
- Ketjap manis 80ml
- Sesam olie 15ml
- Olijfolie 15ml
- Knoflookpoeder
- Uienpoeder
- Zout & peper
Bereidingswijze
-
Rijst koken
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart. -
Kip kruiden en bakken
Snijd de kipfilet in blokjes. Kruid met zout, peper, uienpoeder, knoflookpoeder en 40 ml van de ketjap manis.
Verhit 7 ml olijfolie in een pan en bak de kip gaar. Zet apart. -
Scrambled eggs maken
Kluts de eieren. Verhit de resterende 8 ml olijfolie in een pan en bak de eieren tot scrambled eggs. Zet ook apart. -
Groenten bakken en alles samenvoegen
Bak de Mexicomelange in een grote pan of wok voor ongeveer 4 minuten. Voeg vervolgens de kip en de eieren toe. -
Rijst en saus toevoegen
Voeg de gekookte rijst toe aan het mengsel. Roer goed door. Voeg dan de resterende 40 ml ketjap manis en de sesamolie toe. Breng eventueel verder op smaak met zout of extra kruiden.
Voedingswaarde per portie: Kcal: 635, Eiwit: 56.9g Vet: 13.9g, Koolhydraten:63.2g
Tip; Dit gerecht is ook enorm geschikt om als meal prep te gebruiken, verdeel de porties in bakjes en zet deze in de koelkast of vriezer.